Ürünler Fiyat
4 kişilik

Fırında Yumurtalı Ispanak Nasıl Hazırlanır?

( )( )( )( )( )
20

Başgimpa Süpermarketler manav reyonlarında bulabileceğiniz Ispanak bir vitamin kaynağı sebzedir.

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan1 diş sarımsak (opsiyonel)400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber5 adet yumurta1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniriFırında Yumurtalı Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?Soğan ve sarımsağı soyun ve küp küp doğrayın.Ispanakları da gelişigüzel doğrayın, mümkünse çok ince olmasın aksi takdirde hızlı ve fazla pişecektir.Tereyağını tavaya alarak ısıtın ve doğramış olduğunuz soğanla sarımsağı ekleyerek soteleyin. Soğanlar şeffaflaşınca kadar sotelemeye devam edin.Ardından ıspanakları da tavaya ekleyin. Hafifçe karıştırın. 2-3 dakika pişirdikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Tavanın dibine suyunu saldıysa suyunu dökün. Bu aşamada ıspanakların çok pişmediğinden emin olun çünkü yumurtalarla birlikte tekrar fırına girecek.Ocaktan aldıktan sonra ıspanaklara 1 çay kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyerek karıştırın.Fırına girebilecek bir kalıba ıspanakları yerleştirin. Dikkatlice yumurtaları üzerine kırın. Kalan tuz ve karabiberi yumurtaların üzerine serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini de aynı şekilde üzerine dağıtın.Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Yumurtaların sarısının tam pişmesini istiyorsanız daha uzun süre pişirin. Sıcak servis edin.

Mobil deneyim için

Başgimpa